Home > Skytesport > VM i skyting 2014

VM i skyting 2014

November 9th, 2014

VM i skyting 2014 ble arrangert i Spania i september. Dette var det 51. VM i skyting, og flere nordmenn var med i konkurransen. VM startet 6.september og varte til 20.september. Ikke uventet ble det mange medaljer til de store skytenasjonene, som Kina, Sør-Korea, Russland og Ukraina, men også utøvere fra andre land markerte seg under mesterskapet. På kvinnesiden var utøverne fra Kina og Tyskland blant de beste, og sikret seg ganske mange av medaljene.

De norske utøverne klarte seg veldig bra under VM. Ole Kristian Bryhn klarte å ta en individuell medalje i VM, da han sikret seg gullet på 300 meter helmatch. Dette var hans første individuelle VM-gull i karrieren. Odd Arne Brekne kom på tredjeplass i den samme disiplinen, og Norge ble tredje beste land i disiplinen. Ole Kristian Bryhn sikret seg også sølv i disiplinen 300 meter standardrifle, en øvelse det norske laget vant. Det norske juniorlaget for kvinner vant lagkonkurransen på 50 m rifle liggende, og satte samtidig ny verdensrekord.

Også i luftrifle 300 meter liggende ble det norsk laggull. Det norske herrelaget i 50 meter rifle sikret seg en fin sølvmedalje. Laget besto av Ole Magnus Bakken, Are Hansen og Ole Kristian Bryhn. Malin Westerheim vant bronse på 50 m rifle, så det ble et vellykket mesterskap for de norske deltakerne. Mange av de beste skyterne i VM, fra Italia, Norge og USA kommer nok også til å være favorittippet før neste store mesterskap av store bettingsider.

Ole Kristian Bryhn tok til sammen tre gullmedaljer under mesterskapet (to laggull), og var dermed den mestvinnende av nordmennene, ettersom han også sikret seg tre andre medaljer. Den sterke, norske innsatsen under dette mesterskapet lover godt for kommende konkurranser, og gode plasseringer fra flere norske juniorer lover også bra for framtiden til norsk skytesport. Kanskje det blir olympiske medaljer i 2016.

Categories: Skytesport Tags: