Home > Jakt > Jakt en toppidrett

Jakt en toppidrett

February 15th, 2022

Jakt handler om 95% bevegelse og 5% jakt. Den norske naturen er kjent for sine kuperte, ville og vakre områder. Det ville landskapet gir godt skjulerom både for smått og stort vilt. Mye av jegerens jobb handler om å tilbakelegge store avstander for å finne dyrene det jaktes på. Med tungt utstyr både i form av våpen og andre nødvendigheter risikerer man å pådra seg slitasjeskader over tid.

Med vedvarende ubehag og smerter risikerer man å miste deler av terapiverdien i jakten. Jakt regnes vanligvis ikke for å være en idrett. Likevel er det få aktiviteter som innebærer mer bevegelse gjennom krevende terreng. Kanskje også jakt burde anerkjennes i større grad som en helsefremmende aktivitet?

Slitasje på muskler og ledd

Det gjelder å holde kroppen i form før jakten starter, og påse at plager i muskler og ledd tas på alvor. Opplever du slike plager, vil et besøk hos naprapat være et fornuftig tiltak før du igjen utsetter kroppen for ytterligere slitasje i jaktmarkene. En naprapat vil foreta en grundig undersøkelse av dine muskler og ledd, og gi gode råd for å opprettholde en velfungerende fysikk. Undersøk og vurder om samtale med Naprapatlandslaget kan være en god investering før jaktsesongen starter.

Categories: Jakt Tags: